VMC bijeenkomst over de AIVD-hack in Rusland

De Vereniging voor Media- en Communicatierecht organiseert – dit maal  in samenwerking met het IViR  – een bijzondere nieuwsgroep-bijeenkomst. Deze bijeenkomsten hebben betrekking op actuele ontwikkelingen of nieuws.

Onlangs berichtten de Volkskrant en Nieuwsuur over de ‘AIVD-hack in het Kremlin’: Nederlandse digitale agenten zagen vanaf de eerste rij hoe Moskou trachtte de Amerikaanse verkiezingscampagne te beïnvloeden en lichtten daarover het Witte Huis in. Na een tip vorige zomer lukte het Volkskrant-verslaggever Huib Modderkolk en Nieuwsuur verslaggever Eelco Bosch van Rosenthal uit te zoeken hoe de vork in de steel zat. Tijdens de komende nieuwsgroep-bijeenkomst gaat Huib Modderkolk in op de totstandkoming van dit zeer bijzondere journalistieke verhaal. Als co-referent treedt Quirine Eijkman op, vice-voorzitter van het College voor de Rechten van de Mens en lector Toegang tot het recht. Wat zegt dit over de Nederlandse inlichtingendienst, de samenwerking met bondgenoten, de toelaatbaarheid van hacken als spionagemiddel, de nieuwe Wet op de inlichtingen- en veiligheidsdiensten, etc?

De bijeenkomst is volgende week vrijdag 23 februari om 15.00 uur (inloop vanaf 14.45 uur).
Locatie: Instituut voor Informatierecht (IViR), Nieuwe Achtergracht 166, 1018 WV  Amsterdam (gebouw REC-A, vijfde verdieping, 5.24, ‘IViR-room’).
Aanmelding kan plaatsvinden door een email te sturen naar: studiemiddag@mediaforum.nl