SIDN fonds kent subsidie toe aan Clinic project “Blockchain Privacy Register”

Op 29 mei 2017 heeft SIDN de uitslag bekend gemaakt van de Pioniers van 2017 subsidie aanvragen. Het project Blockchain Privacy Register van Clinic is één van de gehonoreerde projecten!

Op basis van haar ervaringen met privacyregelgeving heeft Clinic een voorstel ingediend voor de open call Blockchain for Good. Dit zijn projecten die blockchain inzetten ten gunste van het algemeen belang. Clinic is een juridisch platform voor gratis juridisch advies, gerund door de studenten van het praktijkvak Clinic van de Master informatierecht, verbonden aan het Instituut voor Informatierecht (IViR) van de UvA. Clinic maakt gespecialiseerd juridisch advies bereikbaar voor iedereen, door studenten, advocaten en startups aan elkaar te koppelen.

Blockchain Privacy Register: 
Vanaf mei 2018 zijn Europese organisaties verplicht om een privacy register bij te houden. In dit register staat informatie over de soorten persoonsgegevens die zij bewaren en verwerken en welke beveiligingsmaatregelen zijn getroffen. Ook start-ups en kleine organisaties willen hier aan voldoen, maar beschikken niet over de middelen om specialisten in te schakelen. Stichting Clinic is een platform voor gratis juridisch advies. Met het Blockchain Privacy Register ontwikkelen zij een open standaard, waarmee het opstellen en delen van privacyregisters makkelijker wordt. Het stelt betrokkenen in staat de informatie in te zien en beter te begrijpen. Daarbij zorgt de blockchain voor een transparant en verifieerbaar spoor.