Documentatiecentrum

Het Documentatiecentrum van het Instituut voor Informatierecht bezit een collectie boeken, tijdschriften en rapporten op het gebied van informatierecht die uniek is in Nederland. De kern van de collectie bestaat uit buitenlandse wetenschappelijke tijdschriften op de verschillende gebieden binnen het informatierecht. De collectie bestaat verder uit boeken en rapporten met betrekking tot onderwerpen als intellectuele eigendom, auteursrecht, informatievrijheid, privacy,  mediarecht en telecommunicatierecht. Het Documentatiecentrum is een specialistische voorziening met een aanvullende functie ten opzichte van de Juridische Bibliotheek en de Universiteitsbibliotheek van de Universiteit van Amsterdam.

Bezoek
Het Documentatiecentrum is in de eerste plaats een interne onderzoeksvoorziening voor IViR-medewerkers en wordt gebruikt voor workshops, lezingen, vergaderingen en lunchbijeenkomsten. Studenten van de master Informatierecht kunnen de collectie raadplegen op dinsdag van 10:00 – 17:00 uur.
Het is geen openbare studieruimte!
Raadpleging van de collectie door derden is in beperkte mate mogelijk, maar alleen op afspraak, zie contact details hieronder.
Publicaties worden niet uitgeleend, het is wel mogelijk om fotokopieën te maken.

Adres:
Instituut voor Informatierecht
Roeterseilandcampus, gebouw A, 5de verdieping
Documentatiecentrum, kamer 5.24
Nieuwe Achtergracht 166
1018 WV Amsterdam

Voor meer informatie kunt u contact op nemen met:

Rosanne van der Waal
Informatiespecialist
E-mail: waal@uva.nl