Het Momdictee en Soiree

Op woensdag 22 mei 2019 organiseert het Instituut voor Informatierecht een speciale avond om onze vorig jaar overleden oud-collega Gerard Mom te herdenken.

Gerard was van 1974 tot 2013 verbonden aan de Faculteit der Rechtsgeleerdheid van de Universiteit van Amsterdam, en medewerker van het eerste uur van het Instituut voor Informatierecht. Gerard heeft vele generaties studenten de fijne kneepjes van het auteursrecht en het recht van industriële eigendom bijgebracht, en coördineerde jarenlang het IE-onderwijs van het IViR. Hij was geliefd onder zijn collega’s en studenten. Ook na zijn afscheid aan de Faculteit was Gerard nog bijna dagelijks op het Instituut te vinden, waar hij altijd bereid was om collega’s en de faculteit te helpen met allerhande redactiewerkzaamheden. Hij deed dit altijd zo nauwkeurig en met volle overgave dat zijn naam nog altijd regelmatig te horen is op het Instituut:

“Laat je die tekst nog wel even mommificeren?”

Gerard was een hartelijke, vriendelijke en lieve collega die we nog dagelijks missen. Om zijn liefde voor de taal te vieren organiseert het IViR op woensdag 22 mei 2019

Het Momdictee en Soiree

Tijdens deze avond wordt ieders taalkundigheid getest met een speciaal dictee, geschreven door oud-collega en goede vriend Jan Kabel. Iedereen is welkom om deze authentieke examen ervaring te herbeleven op de Oudemanhuispoort! De avond wordt afgesloten met een soiree in De Academische Club waar we met elkaar herinneringen kunnen ophalen aan Gerard.

Komt allen! 

Het Momdictee
o.l.v. Jan Kabel
Locatie: Oudemanhuispoort, Zaal D0.08
Inloop vanaf 19.00 uur
Dictee: 19.30 – 20.30 uur


De Soiree
Vanaf 20.30 uur
Locatie: De Academische Club