IViR-alumnus Philip Schreurs genomineerd voor UvA-scriptieprijs 2022

Het IViR is zeer verheugd dat Philip Schreurs, alumnus van de master Informatierecht, is genomineerd voor de UvA-scriptieprijs van 2022.


De Faculteit der Rechtsgeleerdheid beoordeelde de scriptie van Philip als de beste van de faculteit van afgelopen jaar. Hiermee heeft hij 1.000 euro gewonnen en dingt hij mee naar de hoofdprijs van 3.000 euro voor de beste scriptie van de Universiteit van Amsterdam in studiejaar 2021-2022. De prijzen worden uitgereikt op dinsdag 28 juni 2022 om 17.30 uur in SPUI25.

De platformisering van de podcast.
Een onderzoek naar het waarborgen van diversiteit op podcastplatformen.

In zijn scriptie analyseert Philip Schreurs de groeiende invloed van online platformen op de podcast. Philip betoogt dat het van belang is het principe van mediadiversiteit — dat een van de kernwaarden van de democratische samenleving vormt — te verwezenlijken voor de podcast, een opkomend en open medium dat in toenemende mate een rol speelt in het publieke debat. De scriptie, die zich bevindt op het snijvlak van het media- en communicatierecht en de regulering van platformen, onderzoekt welke maatregelen genomen kunnen worden om de diversiteit van het podcastmedium blijvend te waarborgen. Op deze manier levert zijn scriptie een bijdrage aan de bredere discussie over de regulering van online platformen en de rol die zij in de samenleving vervullen, in het bijzonder voor een medium dat een steeds prominentere rol in het medialandschap vervult. De begeleiding van zijn scriptie was in handen van Dr. Tarlach McGonagle.

Philip Schreurs (1999) is in de zomer van 2021 cum laude afgestudeerd van de master Informatierecht aan het IViR, waar hij zich gespecialiseerd heeft in platformregulering, mediarecht en de vrijheid van meningsuiting online. Momenteel werkt hij als Legal Trainee bij Google in Amsterdam.

Zie ook het artikel in Folia: Genomineerden bekend voor UvA-scriptieprijs
Zie ook het artikel op de Alumni website van de UvA: Genomineerden UvA-scriptieprijs 2022 bekend!