VMC Studiemiddag – Presentatie van de Mediaforum Studenteneditie

Met trots presenteren wij tijdens deze Studiemiddag een mediarechtelijke primeur: de eerste studenteneditie van Mediaforum!

De redactie van dit speciale nummer van Mediaforum bestaat uit Anouck Bakhuis, Vera de Zwaan en Lotte van den Bosch, onder begeleiding van Tarlach McGonagle. Om de auteurs een representatieve kennismaking met de academische publicatieprocedure te bieden, heeft de redactie ervoor gezorgd dat alle stukken door anonieme peer reviewers werden becommentarieerd en beoordeeld (double-blind peer review).

De studiemiddag biedt de volgende auteurs, allemaal student of net student-af, een podium om het brede scala aan mediarechtelijke invalshoeken van deze eerste studenteneditie te delen met het publiek:

 1. Melissa de Klein – ‘Sharenting en de digitale voetafdruk van een kind’
 2. Emma de Vries – ‘De Wob is dood, leve de Woo?’
 3. Claire ten Heuvelhof – ‘Maatregelen rond influencer marketing op videoplatformdiensten’
 4. Dries van de Voort – ‘De grenzeloze vrijheid van maatschappelijke kaders’
 5. Lotte van den Bosch – ‘De macht van het medium’
 6. Fenna van Haeften – ‘De lange arm van de SLAPP’

Er is uiteraard ruimte voor het stellen van vragen en discussie. De inloop voor de Studiemiddag begint om 14.00. Het inhoudelijke deel van de Studiemiddag begint om 14.30 en wordt voorafgegaan door een ALV voor de leden van de VMC (aanvang: 14.15 uur). De stukken voor de ALV worden nog nagezonden. Het inhoudelijke deel duurt tot 17:00 uur. Daarna volgt een borrel.

Aanmelding kan door een e-mail te sturen aan studiemiddag@mediaforum.nl. Deelname is voor VMC-leden en studenten gratis. Niet-leden betalen € 35,-. Indien u advocaat bent kunt u een deelname-certificaat krijgen om de gevolgde Studiemiddag voor twee opleidingspunten te kunnen opgeven bij de NOvA.

We zien u graag op vrijdagmiddag 23 juni 2023 in het Trippenhuis.

Het VMC-bestuur

 • Otto Volgenant
 • Joris Willems
 • Maarten van Waveren
 • Anouck Bakhuis
 • Lotte van den Bosch
 • Sela Kooter
 • Tarlach McGonagle

23 juni 2023
14.00-17.00 uur
(aansluitend borrel tot 18.30 uur).
Trippenhuis,
Kloveniersburgwal 29,
1011 JV Amsterdam.